Podcasts om aktier, fonder och investeringar

nybild1400_1400.jpg
1378581_173408619517570_577237477_n.png
900x900bb-75.jpg
sparpodden.jpg
http___static.libsyn.com_p_assets_4_e_1_
900x900bb-75.jpg

Här listar jag podcasts som fyller ett stort värde för mig i mitt vardagliga sökande efter kunskap och inspiration. Poddar är ett fantastiskt medium då de ger andra människors perspektiv på samma ämne. De bidrar med inspiration då det oftast finns ett brinnande intresse bakom dom samt att de ger en kontinuerlig omvärldsbevakning på samma gång. Dessutom helt gratis!

 Kvalitetsaktiepodden 

En i mina öron mycket inspirerande och samtidigt utbildande podd om värdeinvesteringar på aktiemarknaden. Ola och Claes bidrar med skön dialekt, energi och humor till att göra värdeinvesteringar begripligt på ett pedagogiskt och enkelt sätt. De har en filosofie och strategi kring sina investeringar som ligger väldigt nära mig egen, de är främst inspirerade av Warren Buffet och Peter Lynch. Rekommenderas varmt till oss småsparare för såväl nybörjare som lite mer bevandrade investerare.

 Börspodden 

Enligt deras webbsida Sveriges största podd om börs och ekonomi. En av de första poddarna jag fattade tycke för när de kommer till aktier och investeringar. Denna ställer lite högre krav på lyssnaren när det kommer till förkunskaper för att förstå vissa begrepp och analyser. Jag tycker inte bara att podden är väldigt informativ och bra men framförallt rolig om man ser till deras jargong. Mycket cynism och ironi och de räds inte för att såga personer och bolag vars syn de inte delar.

 Investeraren 

Nicklas Andersson som kanske även känns igen från bland annat Avanzapodden. Nicklas är mycket kunnig, erfaren och ödmjuk när det kommer till börsen. Han håller ett högt tempo och spottar ur sig kunskap och historiska referenser och har ofta bra gäster med bra intervjuer.

 Sparpodden 

Alexander Gustafsson styr Nordnets podd Sparpodden. Mycket likt Niklas Andersson en kunnig, erfaren och ödmjuk person som håller i intressanta intervjuer med bra gäster. Här blandas ämnen högt och lågt och är en bra källa till kunskap för sparande för nybörjare.

 Börsplus 

Peter Benson tillsammans med kollegor och gäster berör det mesta inom ämnet investeringar och börs. Har tidigare huserats hos SVD.se men nu finns de i egen regi på https://www.borsplus.se/. Håller mycket hög kvalitet och är en rätt formell podd. 

 Börssnack 

En podd som ni hittar hos IG markets dom drivs av Erik Hansén och Jonas Olavi, den handlar om börsen och allt annat relevant som styr de finansiella marknaderna. Både Jonas och Erik sitter på stor kunskap och erfarenhet kring börs och aktier och väl värda att lyssna på. Något mer formell och kräver lite förkunskap. Ni hittar dom på https://www.ig.com/se/borssnack-hansen-olavi.

 Aktiespararna 

Aktiespararna.se har sin egen podcast där de enligt egen beskrivning pratar, börs, makro och enskilda aktier. Den hostas av Christoffer Ahnemark och Carl-Henrik Söderberg som är bekanta namn för er som följer nyhetsflödet och portföljerna på sidan. En trevlig podd med mycket bra och kunniga värdar. Ni hittar dom på https://www.aktiespararna.se/podd

 Placerapodden 

Placeraredaktionens egen podd, hostas av Jesper Norberg och Pär Ståhl. En trevlig podd i skönt tempo som tar upp såväl aktier, fonder, sparande, analyser och allt möjligt med kända och okända förvaltare. Podden täcker allt som har med finansmarknaden att göra. Lättsam pod som passar bra för nybörjare. Programledare är Jesper Norberg och Pär StåhlNi hittar dom på https://www.avanza.se/placera/placerapodden.html

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.