• Pengadrevet

100 inlägg senare

Igår när jag satte mig ned för att skriva portföljuppdateringen för April månad och tryckte på publicera möttes jag av denna syn i mitt CMS, "Publicerat 99". Jag firar alltså just här och nu 100 inläggsjubileum.Vad gör man då som bloggare när man firar 100 inlägg. Om jag börjar tacka alla läsare och övriga bidragsgivare känner jag mig lite som en skådis på Golden globes när Ricky Gervais säger några väl valda ord på scenen. Det var ju inte så att det fanns ett stort tryck från allmänheten på att jag skulle börja tvinga på dom länkar till mina egna tankar i digital form?Hur som helst så tänkte jag att det kanske passar sig att jag fortsätter med påtryckningarna och reflekterar lite högt kring vad jag har lärt mig under dessa 100 inlägg, 7 månader och x antal tusen kronor i utgifter. Bäst passar väl i form av de frågor jag tänker mig att ni skulle ställt om ni var jag, typ.


Hur mycket pengar har du tjänat på att blogga?


Inte ett skit, det har däremot kostat mig en hel del tusenlappar då jag betalar för:


  • CMS

  • Domäner

  • Annonsering via sociala medier

  • Övrigt


Jag har däremot 17,92 kr innestående intäkt i Google AdSense för totalt 18 902 sidvisningar och 7 annonsklick. Det ger rafflande 9,480478256269178e-4 kr per visning, det är alltså jätte jätte lite.


Varför gör du det då?


För att det verkade som en god idé för att utvecklas själv i mitt finansiella lärande, tvinga mig själv till en högre standard genom att vara transparent med mina investeringar och förhoppningsvis få lite feedback från intresserade läsare. Och förhoppningsvis över tid generera en extra inkomst.


Får du mycket intressant feedback från läsare då?


Intresset är ungefär lika stort som mina intäkter om vi säger så.


Så då kvarstår egentligen ditt egna finansiella lärande och investeringskvalitet?


Ja det stämmer, och där måste jag säga att dessa 100 inlägg har varit oerhört givande. Att tvingas formulera de lärdomar jag själv tar till mig genom alla timmar jag spenderar på att läsa böcker, bolagsrapporter, podcasts och stirrande på börsskärmar har gett oerhört mycket. Även om det bara skrapar på ytan av det man tar in. Dessutom har jag ju tillgång till min alldeles egna dagbok och statistik över vad jag håller på med. Att dessutom tvingas vara ärlig och transparent med de investeringsbeslut jag tar bidrar till en ödmjukhet inför hur mycket som finns kvar att lära på området.


Ok, men har du några läsare då?


Jo men det har jag ändå, lite som jag hintade i ovan så har det vart en del besökare sen start:


Målgrupper och antal användare


Populära inlägg och sidor


Vart ni kommer ifrån


Hur gamla ni är och vilket kön google anser att ni har


Ingen kioskvältare kanske men inte fy skam med tanke på frekvensen av inlägg och mina bristande förmågor på sociala medier. Sen är ju inte direkt bloggen 20 talets medium direkt, man har nog större framgångar på Youtube eller med en mikrofon framför munnen. Sen ska man vara ärlig med att mina största framgångar har kommit via delade inlägg av Börsdata på Twitter när jag skrivit om hur jag använder deras tjänst. Utan de dragplåstret hade det nog sett annorlunda ut.


Framåt då, vad är planen med Pengadrevet?


Oklart då det i grunden baseras på mitt intresse, om jag känner för att skriva så gör jag det, annars får det vara. Den vision jag haft med sidan har inte riktigt spelat ut sig av flera anledningar, mest kopplat till intresset från läsare och att det faktiskt tar väldigt mycket tid att skapa inlägg. Mycket mer tid än vad man kan tro med ämne, innehåll, research, fixa med bilder och fakta mm. Om då intresset över tid inte står i paritet med energin som läggs ner dalar mitt eget intresse om det huvudsakliga syftet blir att det skrivs mest för min egen del. Min plan var att ge det 12 månader och göra det någorlunda ordentligt, hitta en nivå och frekvens som passar mig och sondera intresset. Nu är vi 7 av 12 månader in.


100 inlägg till?


När jag började investera och skriva började vi nå peaken av en 11 år lång bulltrend med vissa undantag. Nu är situationen som bekant väldigt annorlunda och det gör att jag behöver ha ett annat förhållningssätt till mitt lärande och investerande, och således skrivande. Som bekant så dyker ju även intresset rejält för investeringar av småsparare när börsen går åt skogen. Vi får helt enkelt se. När det börjar närma sig förnyelse av löpande kostnader handlar de inte bara om intresset utan även om jag är villig att öppna plånboken. Däremot tycker jag att det är viktigt att fortsätta vara transparent med mina investeringar även under börskrasch och stor nedgång. Både för att visa hur det kan se ut i en portfölj då, hur man ska och inte ska agera och så vidare. Inte bara göra som den övriga majoriteten på sociala medier och vissa screenshots på ökning i procent i medgång utan kontext eller belopp.


Om du skiter i Ricky Gervais då?


Då vill jag trots allt tacka alla dom som har besökt sidan och tagit del av det jag skrivit, nånstans ger det ändå en känsla av det man skriver inte är helt åt helvete. Jag har även fått ett par mejl och svar på twitter på vissa inlägg vilket varit värmande! Så tack! Då får vi ta och tacka för den här gången och se om vi ses om 100 inlägg till och vart vi står då, både i portföljen och i livet.


/ Pengadrevet

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.