• Pengadrevet

Action Action Instalco

Den här veckan rullar bara på, det tar liksom aldrig slut. Jag kanske har fått hybris. Igår sålde jag av HiQ av anledningen att den träffade en värdering jag bedömt som rimlig utifrån nuvarande marknad. Ska jag vara ärlig så ligger väl inte aktien riktigt inom ramen för min utstakade strategi och hör inte hemma i min portfölj då bolaget saknar tillväxt. Då vi har haft en riktigt behaglig arbetstagarjul i år kommer det att innebära rejält färre fakturerade timmar för konsultbolagen inför Q4. Jag tror därför att bolaget kommer att dippa rejält efter rapport och jag är bekväm med att sitta på ett konsultbolag i portföljen, KnowIT som i sig har högre tillväxtpotential.


Idag gick jag dessutom faktiskt emot min egen analys och köpte en stek i Instalco, låt mig citera mig själv: "Vad det kokar ned till här är att den korta historiken gör det mycket enkelt att se uppsidan i bolaget, men väldigt svårt att bedöma nedsidan. Eftersom jag är försiktigt lagd och alltid sätter risk i fokus vill jag har mer historik innan jag sätter ned foten vid dessa värderingar.

Jag äger som sagt inga aktier i Instalco men om det fortsätter på samma spår som det gjort hittills så har vi helt klart ett kvalitetsbolag framför oss som jag definitivt kan tänka mig att stoppa in i portföljen till rätt pris. Det som saknas här för mig är egentligen bara mer tid och en chans för bolaget att mogna lite. Men jag känner på mig att det inte är första gången ni hör om Instalco här. "


Jag har varit riktigt sugen på att frångå min försiktighet då jag känner något inför det här bolaget, något i mig som säger att jag vill vara med på deras resa. Vad som hände var att Penser analys gjorde en nyteckning av bolaget med en riktigt bra analys igår som fick mig att bortse från att bolaget saknar viss historik. Det fick bägaren att rinna över och idag slog jag till. Brist på karaktär tänker ni, kanske. En lärande resa för mig är det i alla fall då min strategi är under utveckling och jag håller på och skaffar mig erfarenhet. Framtiden får utvisa om det var rätt eller fel men jag känner mig trygg och påläst i mitt beslut och är medveten om risken jag tar./ Pengadrevet

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.