• Pengadrevet

Allokerat mig skuldfri

I min senaste portföljuppdatering resonerade jag kring mitt kapital och hur jag bäst ska allokera det under kommande kvartal. Jag konstaterade att den förmodligen mest rationella vägen att gå om inget guldkorn dyker upp är att betala av belåning i portföljen, samt öka min privata buffert genom mina kassaflöden. Om jag satt still i båten uppskattade jag att jag borde kunna hyvla av belåningen och normalisera bufferten under kvartalets gång, och därefter kliva på igen när rapporterna för Q2 trillar in. Som vanligt på börsen så blir det inte som man tänkt sig, speciellt inte i rapportsäsong.


Status 1 maj


  • Kassa: 0 kr (0 kr)

  • Belåning: 11,9% (17,2%) Avbetalning 7000 kr

  • Buffert 20 000 kr


Status 7 maj


  • Kassa: 1688 kr (0 kr)

  • Belåning: 0 % (11,9 %) Avbetalning 22 000 kr

  • Buffert 15 000 kr


På en vecka har jag alltså påbörjat mitt förfall mot en defensiv Svenssonekonomi, tråkigt men ibland är det helt enkelt så. Vad som har hänt är alltså följande, jag har investerat ett par tusen i Svolder när den vara nere och vände på 93 kr i samband med ett uppdaterat substansvärde på 110 kr i måndags. Sen visade det sig att marknaden tyckte att det var på sin plats att trycka mitt favoritbolag Bahnhof över smärtgränsen för övervärdering när de lanserade en rökare till rapport igår. Bolaget levererar riktigt fina siffror under omständigheterna men det betyder inte att jag inte realiserar när jag bedömer att min margin of safety och riktkurs har ätits upp. Det är andra gången i år jag köper och säljer Bahnhof och gör fin vinst, förra gången strax över 20 % avkastning, denna gång fick vi 45% på lite drygt 6 veckor. Avkastningen plus den stek jag belånade mig för att satsa fick betala av skulden inklusive litet tillskott från sparkontot. Jag kan alltså tacka min belåning på 6 veckor till några få kronors kostnad för detta.Det var känslan men jag sitter oduschad med en kopp kaffe i handen och kisar.


I övrigt har vi även fått se en finfin rapport från Nordic Waterproofing och en riktigt nyårsraket från Instalco. Enlabs är numera portföljens sorgebarn som fått stryka vinstmålen för 2020 och fokusera på teknisk migrering tack vare nedstängning av all fysisk och onlineverksamhet i Lettland på grund av Corona. Perfekt jävla storm, men så är det när man tar risk, och i detta fall låg risken (och uppsidan) av bolagets exponering mot Baltikum. Corona dyker upp och så råkar det tydligen råda polsk riksdag i det land där de har störst exponering och de stänger av all onlineverksamhet under karantänen. De verkar alltså ha samma sunda förhållningssätt till licensierad och etisk spelverksamhet som vår alldeles egna socialförsäkringsminister har, vilket i praktiken enbart ökar kanaliseringen av spelande mot icke licensierade aktörer. Har dock fortfarande stor tilltro till deras kassaflöden och den brutala underliggande tillväxten på marknaden så jag sitter still och siktar på 2021.


/ Allokeringsdrevet

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.