• Pengadrevet

Allt mitt guld

Solen står högt på börshimlen, kursen går uppåt och oron över handelskrig, Donald Trump, brexit och allehanda räntekollapser är bortglömda. Det enda som finns kvar är mina nervösa nojor över allt mitt guld.Efter att kursen i Pricer har gått bananas från strax under p/e till 12 över p/e 18 har jag valt att skjuta ut mig vilket jag flaggat för innan. Jag sålde av på 16,53 och tog hem en fin avkastning på en bra bit över 30% med det fasta övertygelsen att jag inte hade handlat aktien till dagens pris och att den därmed är för dyr. Kursen har stigit vansinnigt mycket senaste månaden på Petter Stordalen och en köprek från Dagens industri. För snabbt och för obekvämt för mig mitt oerfarna späda investerar jag.Jag har även i samma veva tryckt på eject för Novotek till 10% avkastning dagen innan rapport pga av min brexitnoja. Helt ärligt så var det här en av de första aktierna jag plockade in i portföljen och tycker nog att jag utifrån mina defensiva kriterier har gjort ett misstag. Främst till stor del av deras beroende av en pågående expansion i UK mitt under brexit men även pga av deras stora beroende av en leverantörs samarbete för programvara. Så då är frågan, har jag genom min oerfarenhet som ny investerare skitit i det berömda blå skåpet och gjort bort mig? Det får tiden utvisa då det inte spelar någon roll hur många böcker man läser, det krävs praktiskt erfarenhet och misstag för att dra lärdom.


Hur har det gått de senaste två dagarna då undrar ni? Novotek verkar ha släpp en helt ok/bra rapport och kursen är upp 1 krona. Pricer står i skrivande stund i nästan 18 kronor och jag ser blå skåp i syne och hör prins John skrika "allt mitt guld". Men vi låter kvartalet gå så får vi se vad som händer.


Liten teaser också är att jag valt att vikta om i portföljen efter dessa affärer och tagit in 1 nytt bolag och hör och häpna 1 fond i portföljen. Vilka och varför återkommer jag till.


/ Investeraren

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.