• Pengadrevet

Årets Bloggkrönika

I mitt senaste inlägg summerade jag tiden som gått 2019 för min portfölj och mina innehav. I detta inlägg tänkte jag snarare fokusera på tiden som gått sen jag startade Pengadrevet.se. Dels för att jag själv ska få en överblick över vad det är jag gör och samtidigt få en känsla av som gjorts bra eller mindre bra. Tänkte samtidigt att det kunde vara kul för er läsare att ta del av bloggens resa då det trots allt är just er jag tackar ödmjukast för den statistik och jag tänkte presentera och reflektera över. Förhoppningsvis drar jag lite lärdomar av den för att kunna skapa ett bättre innehåll på sidan framöver. Konstruktiv kritik och feedback välkomnas varmt, såväl som önskemål om innehåll.


Som ni förstår är jag utav det anala slaget när det kommer till hur saker ska göras, självklart har därför alla analytics tjänster varit på plats från dag ett.


Pengadrevet i siffror sedan starten 2019-10-04

  • 83 dagar sen start

  • 69 inlägg

  • 151 följare på Facebook

  • 141 följare på Twitter

  • 1 838 nya användare

  • 3 725 sessioner

  • 10 892 sidvisningar


Här kan vi se att det inte varit en linjär ökning av besökare utan snarare rejäla toppar vid inlägg som delats och blivit populära, dessa har sedan dragit med sig ett visst antal återkommande besökare
Google search console för den aktuella perioden, exponeringar och klick vid google sökningar
Vi kan konstatera att det är över 80 % män som gillar att besöka sidanI regel kommer dessa män från mina delningar på Sociala media, främst twitter och då #finanstwitterÖversikt över de mest populära sidorna inklusive inlägg som besökts, det verkar finnas en förkärlek till diskonterade kassaflöden och screening via börsdata


Summering och analys

Vi kan alltså konstatera att du som i regel besöker Pengadrevet är enligt Google Analytics definition man i åldern 25 - 55 som kommer från sociala medier där du klickat på en länk till ett inlägg jag har skrivit. De besökare som är återkommande kommer till viss del från direkta besök mot hemsidan. Några få stackare har råkat bli exponerade via sökningar på Google och halkat in den vägen. Det som du i regel har kommit för att läsa om är diskonterade kassaflöden eller hur du ska använda börsdata för att hitta bolag att investera i. Utöver det så verkar vissa uppskatta att kika på min portfölj.


Antalet besökare ligger över vad jag hade förväntat mig på så kort tid med tanke på den konkurrens och stora utbud av liknande tjänster där ute. Det finns gott om folk som redan gör det jag gör och dessutom med stor erfarenhet. Vad jag inte hade förväntat mig (såklart naivt) var att det är sociala medier som verkar vara nyckeln till framgång. Detta är speciellt utmanande för mig som skytt dessa medier som pesten privat och något jag behövt lära mig använda för Pengadrevet. Privat är jag sällan intresserad av att ta del av människors sociala fönster eller att dela med mig av insyn i mitt eget. Twitter har jag dock upptäckt är en riktigt frisk fläkt där känslan är betydligt mera selektivt "nyhetsflöde" där jag kan ta del av mycket fina tankar och input från många bra individer där ute.


Vad som också är intressant verkar vara att det inte är så populärt att läsa om grundläggande kunskaper om privatekonomi, aktiekunskap eller strategi. Det är snarare vilka bolag och varför, samt hur dessa ska plockas fram och värderas som är det som uppskattas mest. Detta gör såklart att tröskeln höjs då det ställer krav på mer avancerade inlägg som kan inte alla kan ta till sig. Statistiskt bör alltså detta inlägg inte få särskilt många läsare då det inte ligger inom ramen för de mer populära temana.


Det skulle även vara kul att kunna attrahera betydligt fler av Googles definierade kvinnliga läsare, jag är nog inte förvånad att siffran ligger under 20 % med tanke på det övergripande intresset för investeringar ur ett demografiskt perspektiv är mansdominerat. Även om andelen yngre individer under 25 kunde attraheras då det är så oerhört viktigt att börja investera tidigt då investerad tid på marknaden är en avgörande faktor.


Inför 2020


Så jag tar till mig att vägen till er läsare i regel går via sociala medier och främst Twitter. Innehåller bör gå mot hur bolag att köpa i hittas, värderas och investeras i. Hur jag ska göra för att locka övriga målgrupper är en svårare nöt att knäcka däremot. Där hoppas jag nog på feedback från er läsare för att få lite hjälp med.


Med det sagt vill jag visa min uppskattning och verkligen tacka er läsare som besöker Pengadrevet. Det är väldigt roligt att se att det finns människor där ute som vill ta del av det jag skriver. Sen precis som jag uttryckte i årsrapporten så är jag väldigt ny på området. Det tar tid att lära sig att bygga en hemsida, blogga och hantera sociala medier, jag har en hel del kvar att lära inom alla områden. Förhoppningsvis leder det till ett bättre producerat material som kan inspirera fler läsare./ Pengadrevet

0 visningar

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.