• Pengadrevet

Börsdata Terminal - Uppdatering av screeners

För första gången på riktigt länge har jag vaknat upp hemma efter en lång natts sömn, utvilad utan något på agendan och redo för att ta mig an börsen. Sätter mig ned och river av lite screeners på börsdata för att se om jag kan hitta något nytt och spännande att sätta tänderna i. Jämför detta med mina bevakningslistor och reflekterar över bolag jag ser som bubblare till min portfölj. Flera av mina innehav börjar närma sig en värdering där ja behöver överväga en försäljning då jag anser att de nått sina riktkurser eller är på gränsen till övervärderade. Optimalt är då såklart att ha värdiga ersättare att investera i för att hålla kapitalet sysselsatt.


Samtidigt som jag gör detta tog jag mig för att uppdatera samtliga screeners för Börsdatas nya terminaltjänst som jag tänkte dela med mig av. Jag använder mig främst av tjänsten för att identifiera bolag som befinner sig i en tillväxtfas med stabila kassaflöden och balansräkning. Jag vill snabbt och översiktligt kunna se hur bolagets tillväxt har utvecklats över tid innan jag bestämmer mig för att göra en närmare analys.Samtliga screeners följer samma tema över en period på 7 år och framåt. Dels för att kunna identifiera olika bolag i olika faser eller med varierande historik på börsen. Jag vill även se snabbt hur bolagen varierar över olika perioder för jämförelse men även identifiera trender och value traps. Avslutningsvis har jag en screener för att filtrera på stabilitet över tid. Här är inte tillväxt i fokus utan snarare stabilitet, vinst och direktavkastning.


Klicka gärna på respektive screener då jag delat med mig av länkarna så att ni själva kan spara ner dom om ni tycker att det är intressant. Alla sökningar är gjorda idag 2019-12-14 för jämförelse.


Tillväxt över 7 år

Tillväxt över 5 år

Tillväxt över 3 år

Tillväxt över 1 år

Tillväxt kvartal till kvartal

Vinststabilitet över 10 år

Beroende på vilket typ av bolag jag är intresserad av till min portfölj i dagsläget, eller att jag helt enkelt identifierar något nytt och spännande avgör om jag dyker in för en djupare ekonomiskt analys. Denna tjänst finns inte fullt ut i terminalen idag utan då är det vanliga börsdata som gäller. Den djupare ekonomiska analysen är det som sedan leder till en eventuell analys av bolagets mer kvalitativa värden.


Hoppas jag kunnat inspirera några av er till att börja screena mera kvantitativt för att hitta bra bolag. Det finns en enorm variation av screeners och investerare där ut och det gäller att hitta kombinationer som passar just dig och ditt sätt att investera i bolag. Sen tycker jag helt enkelt att det är rätt kul att screena runt och visualisera bolags ekonomiska historia.


Trevlig helg på er!


/ Pengadrevet

828 visningar

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.