• Pengadrevet

Där sprack börsen

Efter en historisk börsbonanza på 14 dagar i rad som tangerade det tidigare rekordet från hösten 2017 vände Stockholmsbörsens breda index OMXS PI nedåt igår och visade röda siffror. Under tiden har vi även fått riva av ett all time high på börsen vilket imponerar. Detta har nog förvånat många då det enda jag tyckte folk pratade om inför tredje kvartalets rapporter som rullat ut var att allt i vanlig ordning var på väg rakt åt helvete. Orderingången för cykliska verkstadsbolag hade rasat, tyska index och industriindex var på dekis, det skulle bli en tung höst osv. September är dessutom en klassiskt usel börsmånad och sedan börjar vintersporten där börsen historiskt går bra från oktober fram till tidig vår. Ack så fel vi hade! Börsen hade det riktigt skönt hela september och oktober trots alla farhågor och först nu ser vi en lite svacka, vart det tar vägen återstår att se.Intressant att marknaden är så pass positivt driven trots de varningssignaler vi ser internationellt. Investeringssuget är onekligen stort i Sverige då småsparare tvingas ut på aktiemarknaden för att få avkastning när vi har minusränta. Den rädsla vi sett för lågkonjunktur och vikande marknad verkar ha varit som bortblåst dessutom. Vi går mot en spännande säsong i vår älskade vintersport.


Hur har då yours truly hanterat marknaden undrar ni? Investerat såklart. Att stå utanför marknaden i avvaktan på negativ förändring kostar dig sannolikt mer pengar över tid en den faktiska förändringen i sig. Dessutom tappar du position inför kommande uppgång om allt skulle vända igen. Fokusera istället på övergripande risk i portföljen och ställ dig frågan om du ska vikta om.


Själv har jag ökat på mina innehav i Swedol och HiQ som är bolag av den stabilare typen i min portfölj efter lönen damp ner på kontot. Men mer om detta i den kommande portföljrapporteringen om ett par dagar.


/ Investeraren

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.