• Pengadrevet

Den annalkande rapportperioden

Nu börjas det igen, i veckan börjar de första rapporterna för Q4 att trilla in. Liten speciell känsla då det blir en annan energi på börsen och i twitterflödet. Känslan inför Q3 var minst sagt dyster då det kändes som varenda investerare trodde att jorden skulle gå under tack vare en recession. Istället fick vi förvånansvärt nog en helt ok period som låg över förväntan. Resultatet, en hejdundrande bulltrend under i princip hela Q4 som fortfarande inte nått sin topp. Det ger såklart en helt annan känsla inför kommande rapportperiod då vi är många som undrar om bolagen kan leva upp till detta. Jag har själv sålt av flera innehav som på bara inom ramen för ett kvartal nått sina riktkurser utan någon som helst förändring av fundamenta. Så nu är det upp till bevis! Frågan är om rapporterna som trillar in kommer göra att vi får se den positiva trend vi haft under hösten och vintern få sitt slut.Så här ser schemat ut för Pengadrevets portfölj, det är några timmar läsning att avverka och startskottet går med ENLABS den 30 januari.

Så om skulle ta och titta in i spåkulan, skjuta från höften lite och dela med mig av vad jag tror och hoppas kommer att hända i några av mina innehav.


Enlabs bara osar tillväxt och här är jag riktigt laddad att få ta del av en nyårsraket. Redeye släppte idag en kommentar inför rapporten och hintade om ett starkt kvartal 4 som historiskt är Enlabs vassaste. De förväntar sig en tillväxt om 13 % för kvartalet och fortsatt saftiga marginaler. Framförallt är jag laddad på att höra om förvärvet och inträdet på vitryska marknaden och hur det kommer att påverka framtiden. Sen vore det såklart trevligt om bolaget gick bra då Kindred åkte ner 20% på sin vinstvarning.


Knowit har lämnat det sedvanligt pissiga kvartal 3 bakom sig med semestermånadernas avtryck i resultaträkningen. Frågan är hur långt det räcker med den arbetstagarjul som varit och färre antalet fakturerade timmar mot förra året. Resultaten trendar dock uppåt men jag har inga större förväntningar eller tankar här. Det blir vad det blir.


Nilörngruppen är fortfarande oklar och lite nervös. Det är ju lite av ett turnaround case där mycket i kvartal tre hängde på att deras resultat skulle repa sig och inte komma in för dåligt. Förhoppningsvis fortsätter trenden i rätt riktning och vi får ytterligare en helt ok rapport men åt det positiva hållet.


Kindred tar vi och hoppar över med tanke på att det inte direkt kommer några överraskningar, vill du veta mer läs detta inlägg med min kommentar om bolagets vinstvarning. Men de får gärna utveckla lite kring framtidsutsikterna.


Bahnhof tåget ångar på. Här är frågan om de kommer klara estimaten för året som varit i fara på grund av minskad vinst under året. De gjorde prisjusteringar inför Q3 som en följd av kostnadsökningar för deras nät som får full effekt i fjärde kvartalet. Frågan är om de klarar estimaten på tillväxt omkring 15% och rörelsemarginal på 12% och om vinsten tar fart igen. Sen har vi ju även projektet med molnsatsningen, hur det framskrider samt vilka kostnader det medför. Bolaget är mitt i särklass höst värderade innehav med ett p/e tal på över 25 vilket är lite svettigt om de inte får fart på tillväxten igen.


Instalco hoppar vi också över då det är mitt senaste förvärv, är du intresserad läs detta inlägg. Riktigt taggad på detta bolag och hoppas på en fin rapport.


VBG hittar du här. Vart en riktigt kursraket sen det ersatte Beijer Alma i portföljen och är upp 24%, knappast något jag förväntar mig håller i sig i samband med rapport men man vet aldrig med VBG.


Svolder går helt brutalt bra, senast rapporterade substansvärde är 146 kr och är upp över 20 % sen min investering i höstas. Samtliga innehav i deras portfölj utom ett är upp under den senaste tre månaders perioden. Vi får se hur länge det håller i sig. Kursen har dessutom hunnit ikapp substansen rejält så rabatten är som bortblåst.


Nog med trötta killgissningar för ikväll.


/ Pengadrevet

0 visningar

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.