• Pengadrevet

Måndagsaction

Idag blev det visst lite action på börsen från min sida, helt oväntat. Det börjar ju närma sig rapportperiod då mina första rapporter trillar in i slutet av januari. I kombination med ett mindre börsrally under fjärde kvartalet så har jag varit lite mer uppmärksam på kursrörelserna än vanligt i portföljen då värderingen i några av mina innehav har börjat krypa väldigt när säljgränsen. Som jag uttryckt tidigare så försöker jag bygga upp ett kapital i min portfölj vilket innebär att jag är ganska snabb på att realisera vinster när jag bedömer att en aktie når en viss nivå. Samtidigt så är det en lärande process att få lite ruljans och göra affärer, med träning kommer erfarenhet.


Det hela började med att Concentric som gått som tåget sedan jag klev in i september rusade upp med nästan 6 kr av nån anledning jag inte blir klok på. Aktien har på strax över ett kvartal med en trött Q3 rapport lyckats ta sig till nivåer jag inte längre är bekväm med att äga den på. Jag klev ur idag på 167.80 med en vinst på strax över 40 % då min riktkurs låg någonstans runt < 170 kr.Sen trodde jag att det var över för idag med lite lätt stresspåslag sådär. Nej sen fick tydligen någon för sig att lasta av 9 500 000 aktier ur Kindred via Carnegie på 52.50 kr vilket gjorde att kursen fick lite spel i 10 minuter. Som tur var råkade jag ha en liten Avanzapaus just vi det tillfället och lyckades plocka på mig lite mer aktier på rea för 53,48 kronor.Hoppas ni övriga har en lika bra börsmåndag som jag har haft här på Pengadrevet, helt oväntat dessutom.


/ Pengadrevet

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.