• Pengadrevet

Mitt liv som arbetstagare

Som jag har hintat om tidigare har jag ett finger med i IT-spelet vad gäller betallösningar inom retail. Det här betyder såklart som ni alla förstår ett helvete under december månad efter startskottet black week. Arbetsgivaren blir ju helt enkelt mindre lycklig om kunder som vill köpa varor inte kan betala för dom under den mest köppsykotiska perioden på året i vårt konsumtionssamhälle. Det här med "julskam" har inte riktigt tagit skruv ännu så det shoppas för fullt. Detta medför ju såklart att alla ambitiösare försök till blogginlägg raseras i nån sorts stressinducerad röra då det är svårt att hänga med på börsen och allt däromkring. Tacka vet jag värdeinvesteringar där jag inte behöver ha stenkoll på min portfölj utan det rullar liksom på.Denna vecka är inget undantag då jag spenderar min tid på resande fot och har checkat in på ett hotell jag bäst kan associera till filmen The Shining, inte frivilligt alltså utan för att den vanliga inackorderingen helt enkelt var fullbokad. Att äta frukost ensam i en matsal i ett spökliknande hotell är inte att rekommendera. Som tur är har jag ett värmeelement på rummet som spinner som ett kärnkraftverk för att hålla mig i schack.Så ni får ursäkta om mitt vanliga passionerade bloggande tar lite stryk och jag tvingas till mer personliga infallsvinkar, men det är helt enkelt så livet är just nu. En liten portföljuppdatering kan jag i alla fall bjuda på då det har plingat till ett par gånger i nyhetsflödet på Avanza under veckan. Kindred fortsätter ner i toaletten då Mr Market och jag har olika åsikter, fair enough då jag faktiskt investera på lång sikt och får stå ut med värdeinvesterarklassikern att aktien dyker efter köp. Att tajma botten går ju som vi alla vet i alla fall inte. Samtidigt har Svolder rapporterat och utifrån det jag skumläst presenterat fina siffror. Att tolka vad ett investmentbolag sysslar med på kvartalsbasis kan dock vara som att försöka lösa en rubiks kub på fyllan om man inte djupdyker. Jag kan dock rekommendera VD ordet för den intresserade då det alltid är intressant att ta del av för att få en snabb överblick. Det har även dykt upp en liten intervju med Enlabs VD på youtube som är ett av mina senaste inköp till portföljen för den som känner sig spelsugen.


Förhoppningsvis återkommer jag med något riktigt knivskarpt mot veckoslutet när ytterligare en vecka inom retail har hyvlat av några år av mitt liv så här i december.


/ Pengadrevet

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.