• Pengadrevet

Är du naken?

Världens genomtiderna mest framgångsrika investerare Mr Warren Buffett har ett gammalt uttjatat citat

Warrent Buffett dropping som knowledge

Vad menar gubben då? Jo att i vansinniga tider som denna när börsen rusar upp på nya all time highs utan egentligen någon riktigt vettig anledning så gäller det att hålla i plånboken och vara rationell. Vi har nyligen passerat toppen som vi var på 2015 och börsen fortsätter uppåt. Trots en svajig omvärld med knasiga räntor, handelsavtal och lågkonjunktur.Det är betydligt enklare att tjäna pengar samtidigt som alla andra gör det. Många tenderar att underskatta risk och köpa värdepapper där det underliggande bolaget inte bär sig själv i dåliga tider. Sen när tidvattnet drar sig tillbaka och marknadens pendel svänger så får vi se vem som tagit för höga risker i mindre bra bolag och helt enkelt står där naken.


Tips på vägen att är att grundregeln köp billigt sälj dyrt gäller. När marknaden rusar tenderar många småsparare att vilja ge sig in då de känner en stress av att de missar potentiella vinster. Sen tenderar dom i gengäld att sälja när marknaden gått ner igen besvikna över de förluster de åkt på. Med andra ord, när marknaden står hög och den stora massan vill in gäller det att vara försiktigt och inte gå på minor.


/ Investeraren

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.