• Pengadrevet

Portföljuppdatering Januari

Nu är det en hel vecka sen jag uppdaterade bloggen. Livet kommer emellan och har väldigt mycket att stå i så tyvärr innebär det att antalet inlägg blir färre. Eftersom vi har passerat årets första månadsskifte är det på sin plats med en uppdatering av portföljen. Januari har varit den månad med flest förändringar i portföljen sen jag drog i gång Pengadrevet. Flertalet av mina bolag har nått värderingar jag inte kunnat försvara utan egentliga nyheter eller förändringar i bolagen i sig själva. Kurserna har helt enkelt drivits upp av marknaden och då har jag valt att sälja av för att skala ner på risk i portföljen.


Vid förra månadsrapporten 26 december såg portföljen ut så här:Efter stängning fredags har kan vi konstatera att en hel del har hänt:Utvecklingen i portföljen i JanuariVi kan konstatera att:


  • Antalet innehav har minskat från 10 till 7

  • Ökad likviditet i portföljen

  • Ett nytt innehav i portföljen (Instalco)

  • Fyra försäljningar (HiQ, Nilörn, VBG och Concentric)

  • Totalavkastning har minskat något på grund av en tuff start på året inför rapportperiod med vinstvarningar från Kindred och Nilörngruppen, men även ett kraftigt kursfall i Enlabs på grund av en reaktion från marknaden på kommunicerat bokslut

  • Ökat innehav i Instalco och Enlabs


Har egentligen haft ambitionen att skriva om bokslutet i Enlabs och varför jag väljer att öka mina innehav, det verkar har pågått en del förvirring på marknaden kring de presenterade siffrorna. Möjligt att jag får tid att göra det under början i februari, tills dess får ni hålla er till tåls.


/ Pengadrevet


pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.