• Pengadrevet

Portföljrapport november

Mina damer, herrar och övriga, ögonblicket ni suktat efter i närmare trettio dagar är äntligen här. Din ständiga börsbarometer Pengadrevet presenterar portföljens rapport för November månad. Det har varit en stormig månad full av förändring och överraskning, både för er och för mig själv. Ni som följer bloggen regelbundet har kunnat ta del av dessa förändringar var för sig men nu tänkte jag presentera helhetsbilden. Som vanligt kan ni från månadsrapportens publicering ta del av innevarande månadens data under Aktieportföljen.


Bolag som under November lämnat oss:


  • Novotek, sålts då jag anser mig gjort ett misstag som tog in det i portföljen på grund av dess exponering mot UK (Brexit) och starka beroende av en enskild mjukvaruleverantör

  • Pricer sålde jag av då jag ansåg att den efter ett kursrally helt enkelt blev övervärderad

  • Swedol såldes på grund av bud från Nordstjärnan via sitt ägarskap i Momentum


Värdepapper som har välkomnats in i värmen:


  • ENLABS

  • Kindred Group

  • Svolder

  • Spiltan Aktiefond Investmentbolag


Detta ger oss en portfölj som i dagsläget efter börsens stängning ser ut som följerJag har under månaden som gått fått rannsaka mig själv, dels då jag sålt av två innehav som jag tidigare bedömt ha en plats i portföljen. Men även då jag plockat in fyra innehav som när jag påbörjade denna resa inte trodde skulle ha en plats i portföljen. Detta är såklart ett led i att jag utvecklas och reflekterar över hur jag vill investera. Detta har då resulterat i två iGaming bolag, ett investmentbolag och en investmentbolagsfond. Samtliga investeringar har jag skrivit utförliga inlägg om under månaden som gått med motivering till varför de tagits in i portföljen så det hoppar vi över här. Däremot vill jag förklara den övergripande motiveringen till en viss tweakning av strategin.


Svolder kan i detta avseende liknas väldigt mycket vid en småbolagsfond i Investmentbolagsform. De investerar enbart i noterade small- och midcap bolag med liknande profil som de bolag jag är intresserad av. De visar dessutom upp en fin relativ avkastning över tid. Svolder i kombination med Spiltan Aktiefond Investmentbolag är ett resultat av att jag vill öka min diversifiering och sänka risken i portföljen då jag har få innehav. Jag har dessutom begränsat med tid och erfarenhet när det kommer till investeringar och att då plocka in två innehav som har som mål och dessutom över tid slagit index anser jag är vettigt. Se det som portföljens grundplåt.


Kindred och ENLABS har trätt in i portföljen då jag ändrat min syn på branschen efter den svacka som rått under 2019 med reglering och licensiering. Bolagen har haft det tufft men framförallt Kindred i detta sammanhang har börjat vända på skutan och kassaflödena repar sig. Det är ett fint bolag på en växande marknad där det fanns bra läge att köpa in sig billigt. ENLABS på samma tema är lite av ett tillväxtmonster som är betydligt mindre och mer nischat än Kindred, de har därför fått ta en mindre post på grund av den ökade risken. Jag har sett möjligheter att göra investeringar i dessa bolag på grund av att jag börjat förhålla mig mer flexibel till de strategiska regler jag från början ställt upp. Inte att jag nu slarvar och tummar på dom utan jag har helt enkelt insett att det är ok att göra investeringar annorlunda.


Utvecklingen i portföljen under november


I början av November tog vi oss förbi index rejält och sedan har vi snällt simmat med strömmen. Sen glöm nu inte bort att det här är såklart inga rekommendationer för köp, gör alltid er egen analys inför eventuella investeringar.


Hoppas ni alla får en trevlig helg och på måndag börjar en ny spännande börsmånad!/ Pengadrevet

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.