• Pengadrevet

Starke män

I veckan har det minsann hänt grejer må jag säga! Nu är inte detta en makroblogg då vi värdeinvesterare egentligen skiter i allt sånt i det stora hela men man behöver ju trots allt hålla sig ajour med vad som händer i världen. Under veckan kan vi konstatera att flera stora händelser är på gång som med stor sannolikhet kommer att ha en inverkan på vår kära börs.


Boris "Bananas" Johnson, mannen som konkurrerar med Donald Trump om den mest galna politikerfrisyren vinner en landslide seger i det Brittiska nyvalet. Med stor sannolikhet innebär detta att Storbritannien är på väg mot sin efterlängtade Brexit den sista januari.


Den man som kastar en skugga över vår käre Boris är Donald "Grab them by the pussy" Trump som fortsätter att påverka börserna med hintar om sina berömda handelsavtal. Ryktet säger att ett avtal har signerats som skjuter upp de förväntade tullhöjningarna i slutet av denna vecka.Sist men inte minst har vi allas vår egen folkhjälte Stefan Ingves som de flesta är ense om kommer att fullfölja en räntehöjning nästa vecka från -0.25 till 0 ränta tack vare att våra aktuella inflationssiffror rapporterades enligt prognos.Vad allt det här innebär på kort eller lång sikt har jag egentligen ingen aning om då jag inte äger någon spåkula men jag förväntar mig i alla fall rejäla reaktioner på börsen. Vart vi sen tar vägen under 2020 är en annan sak men de flesta skarpa hjärnor som ställs frågan i de poddar jag lyssnar på säger alla uppåt. Tittar vi till lite indexgrafer hos Avanza så verkar börsen mer än nöjd över veckans besked och höstens börsfest fortsätter mot nya rekordhöjder.
/ Pengadrevet

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.