• Pengadrevet

Swedol blev en kassako

Jag avrundande veckan med en lite portföljuppdatering där jag avslutade med att kommentera Swedols negativa kursutveckling sen rapport. Marknaden verkade inte tycka om att resultatet belastats kraftigt av de satsningar som bolaget gjort under året, samt att något rykte verkar ha gått då någon större aktör velat ta sig ur. Idag fick vi svaret. Det har ryktats om utköp i Swedol ett bra tag vilket jag även skrev som en risk i portföljrapporten för oktober månad men det har hela tiden förutsatts att det skulle komma från majoritetsägaren investmentbolaget Nordstjärnan, icke! Det blev istället konkurrenten Momentum group som även dom har Nordstjärnan som störta ägare som klev in med ett bud. Vi stolta aktieägare får välja mellan två val, varje A- respektive B-aktie i Swedol erbjuds ett kontantvederlag om 46:50 kronor alternativt ett aktievederlag om 0,40 ny B-aktie i Momentum Group för varje A- respektive B-aktie i Swedol. Det innebär att jag som sitter på en snittkurs på 36,40 snabbt tjänar strax över 10 kr per aktie och gör en fin vinst på runda slängar 27-28%. Jag kommer att acceptera budet vilket jag förväntar mig att resten av marknaden gör då de ger oss en värdering på p/e 15 vilket verkar rimligt. Det tidigare skambudet från Nordstjärnan på 32 kr aktien spottade marknaden på.


Så här såg nyårsraketen ut i kursen när börsen öppnade imorse

Även Pricer som vart i ropet här på bloggen fick ytterligare en fin skjuts då Dagens Industri skrev gott om dom igår och rekommenderade köp. Jag har ju tidigare basunerat ut att jag skulle sälja runt avkastning 28-30 procent för att jag tycker att aktien har värderats upp på tok för fort. Dock med artikeln igår så vågar jag hänga kvar ett tag till för att se om de berömda stororderna trillar in under Q4 och vi kan få ytterligare ett par trappsteg tillagda.


Inte lika mycket raket men en finns trappstege av guld


Swedol har alltså krigat upp från -8 % i fredags till fina +27% idag. Pricer ökade på 10 %


Så men dessa goda nyheter hälsar vi en ny vecka på börsen välkommen och passar på att njuta för snart barkar det väl åt helvete och vi får se röda siffror igen. I övrigt väntas rapporter från Novotek och Bahnhof under veckan, spännande!


/ Investeraren

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.