• Pengadrevet

Tisdagsdepression

Igår skrev jag glatt att det var action på börsen och att det var kul att få göra ett par oväntade affärer, det kommer ni ihåg va? Jag stoltserade bland annat med detta kap:Spola fram några timmar efter att en storpost på 9,5 miljoner aktier yttrats av och kursen stabiliserats så skickar Kindred ut en vinstvarning för Q4. Resultat av denna vinstvarning ser ni i grafen nedan. Strax under 20% ned i det största aktieraset jag personligen varit involverad i, den där lilla dippen till vänster är där jag handlade igår.Kindred har dalat under året och jag och många andra hade inte räknat med en vacker Q4 då jag förväntat mig en vändning under 2020. Däremot var inte en vinstvarning något jag räknat med, naivt kanske. Till råga på det så har den brittiska spelmyndigheten idag gått ut med nyheten att kreditkort som betalmedel vid betting förbjuds från och med April. Ingen större grej men vi som sitter med bolaget hade gärna sluppit det en dag som denna. Jo juste jag glömde väl inte säga att Kindred är mitt största innehav i portföljen?


Nu tror jag förvisso att reaktionen över kraftigt överdriven då kursen redan varit pressad och jag klivit in med säkerhetsmarginal. De nyheter jag läst och den information som framkommit av pressrelease och konferenssamtalet i morse tycker jag inte legitimerar den starka reaktionen. Men kanske lätt för mig att säga som sitter med aktien. Självklart måste jag ta och reflektera över om jag gjort ett misstag eller rent av en rejäl miss när jag tagit in bolaget i portföljen. Men även en reflektion av hur jag ska göra framöver med innehavet. Jag är även öppen för att den berömda slumpen spelar mig ett spratt och att det är precis det här som kan hända när man exponerar sig för risk. Hur som helst är det dags att vara ödmjuk och analytisk och ta chansen att lära sig av eventuella misstag.


Då investeringar på börsen har ett oerhört stort inslag av slump involverat i sig ligger det i sin natur att smällar kommer att komma. Vi investerar i nuläget genom en induktiv beslutsprocess på historiska grunder där vi försöker bedöma risk och avkastning så gott vi kan i en framtid vi inte kan förutspå. Risk bör per definition därmed alltid sättas i fokus för att minimera förluster. Detta för att skydda oss mot de tillfällen vi faktiskt har fel (för eller senare har vi alla fel), men även för de tillfällen då slumpen visar vara till vår nackdel. Frågan är vilket av de två detta rör sig om.


Jag återkommer med en närmare analys av Kindred och vad jag kommer fram till./ Pengadrevet

pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.