• Pengadrevet

Vem drog ur proppen?

Här har jag haft en alldeles vanlig måndag i saltgruvan och kanske inte haft järnkoll på börsen. Kan lätt bli så efter man gjort sina köp för månaden och summerat det som varit, man blir lite matt. Sladdar in lite snabbt på Avanza för att kolla läget och ser att index snart är på väg ner under 1700 igen. Va fan hände med alla lovord om att rekord tar nya rekord och det finns ingen annan väg än uppåt? Tydligen nån amerikan som hotar om tullavgifter igen vilket verkar vara årets tema. Samtidigt så tycks amerikanska industrin tydligen vara på dekis då deras inköpsindex kom in under förväntan. Allas vår Stockholmsbörs har tydligen blivit nervös och stängde rejält ned för att välkomna vår nya börsmånad. En tröst är att de flesta jag hört häva ur sig prognoser senaste två veckorna verkar tro att börsen ska stå högre 2020 än 2019.Vad tycker då en inbiten värdeinvesterare som mig om det här då, absolut ingenting. I bästa fall så kanske det leder till att vi får chans att öka på våra innehav till lite reapriser under vintern. Jag fokuserar väldigt lite på makro när jag gör mina investeringar, även om jag såklart försöker att ha koll på omvärlden och den bransch bolagen verkar på. Fokus ligger som alltid på om jag får mycket värde till ett billigt pris och till det hör även att jag bör vara bekväm med mina innehav även om det blåser snålt. Riktigt bra bolag är även riktigt bra bolag i sämre tider, hoppas bara att jag har några av dessa i min portfölj.


Ett par bolag som krigar på bra är nyförvärvade Svolder som inte bara hunnit med att ge mig lite utdelning, utan även flaggat upp sina innehav i Lime Technologies och Elos Medtech och kursen styr uppåt. Sen har vi även min lilla industriögonsten Concentric som klippte en internationell order för eldrivna vattenpumpar till är värde av 150 miljoner vilket marknaden tyckte om, snart tar den 150 spänn.Ska bli intressant att se vad december har att bjuda på, förutom julen då, aldrig gillat julen. Sen är det ju arbetstagare jul i år vilken innebär att vi som sitter på IT konsulter förmodligen kommer få leva med svajande vinster i Q1. Mycket ska man stå ut med./ Pengadrevet


pengadrevet@gmail.com

Stockholms län, Sverige
 

Icons made by Freepik from www.flaticon.com

Ansvarsfriskrivning

Besökare av pengadrevet upplyses om att aktieinvesteringar alltid innebär ett risktagande. Det som skrivs på sidan ska aldrig betraktas som rekommendationer, gör alltid en egen analys inför potentiella investeringar.